FACILITEITEN

Restaurant De Aanleg

Het restaurant De Aanleg op de begane grond van Wicherumloo is een sfeervolle plek waar inwoners van Wicherumloo elkaar, hun familie en mede-Wekerommers ontmoeten. Hier kunt u bijvoorbeeld een kop koffie drinken of in een huiselijke sfeer een warme maaltijd nuttigen die door vrijwilligers wordt geserveerd. De keuken is voorzien van professionele apparatuur en berekend op het koken voor grote groepen. Vanuit De Aanleg is het aangrenzende terras toegankelijk, dat een mooi uitzicht biedt op de Grote Valkse Beek en het Klompenpad. In De Aanleg is voor gasten gratis een zgn. gastenwifinetwerk beschikbaar.

Kapsalon Rieschoten

Vlak bij De Aanleg is de kapsalon Rieschoten ingericht. Op donderdag en vrijdag kunt u hier op afspraak terecht bij Marjon Schreuder.

Ontmoetingsruimte VIOS

Op de eerste verdieping van Wicherumloo bevindt zich de ontmoetingsruimte VIOS. De letters staan voor Vooruitgang Is Ons Streven en deze naam verwijst naar het gelijknamige verenigingsgebouw dat aan de Schoolsteeg stond. In VIOS staat elkaar ontmoeten centraal. Dat gebeurt tijdens de activiteiten voor de dagbesteding die voor inwoners van Wicherumloo, Wekerom en omgeving worden georganiseerd. Verder worden er zanguurtjes georganiseerd, films gedraaid en kunnen inwoners van Wicherumloo VIOS huren om hun verjaardag te vieren. VIOS is gezellig ingericht, voorzien van een uitgebreid kookeiland en toegankelijk voor rolstoelen. In de rusthoek is ruimte om u even terug te trekken in comfortabele stoelen. VIOS heeft een ruim terrasbalkon vanwaar u uitzicht heeft op de Grote Valkse Beek. Zoals in het oorspronkelijke VIOS eens kerkdiensten plaatsvonden, is dat ook hier het geval. Via een beeldverbinding kunt u hier desgewenst op zondagochtend en zondagavond de erediensten van de hervormde kerk in Wekerom volgen.

Huiskamer De Vijfsprong

Deze kleine huiskamer op De Vijfsprong is op donderdagavond de plaats waar bewoners elkaar onder het genot van een kop koffie ontmoeten. Maar ook op andere momenten
kunt u zich hier terugtrekken om met uw familie of kennissen gezellig bij te praten.
In de bibliotheekkasten staan boeken die u gratis mag lenen.

Activiteitenagenda

In Wicherumloo worden elke week diverse activiteiten georganiseerd. Via onderstaande button ziet u een actueel overzicht van activiteiten.