APPARTEMENTEN

“Een dorp in een dorp”

U heeft een huurcontract met de Stichting Woonzorgvastgoed Wicherumloo en zorgt zelf voor de inrichting van uw appartement. De kosten van het wonen zijn voor uw rekening (zoals huur, servicekosten, energie, et cetera). Vanwege het gebruik van verpleegtechnisch materiaal zoals tilliften en rolstoelen, zijn de appartementen op Willinkhuizen en De Vijfsprong door de Stichting Woonzorgvastgoed Wicherumloo standaard bevloerd met pvc. Dat mag u niet veranderen.

Ook de vitrage, gordijnen en een linnenkast op Willinkhuizen en De Vijfsprong zijn door de stichting geleverd. Mocht u toch graag uw eigen gordijnen ophangen, dan kan dat. Neemt u dan even contact op met de huismeester van Wicherumloo. Voor het schilderen van wanden, het boren in muren en dergelijke, verwijzen wij u naar de afspraken in het huishoudelijk reglement van de Stichting Woonzorgvastgoed Wicherumloo.

U bent zelf verantwoordelijk voor zaken als het vervangen van een lamp, reparatie of vervanging van huishoudelijke spullen en onderhoud van het appartement conform de Algemene Bepalingen Huurovereenkomsten Woonruimte. Wicherumloo biedt zo nodig technische ondersteuning aan voor hand- en spandiensten met betrekking tot het onderhoud en de inrichting van uw appartement. De kosten kunnen worden opgevraagd bij de huismeester van Wicherumloo.

Voor alle huurders in Wicherumloo is een collectieve inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. U kunt uw eigen verzekeringen hiervoor dus opzeggen.

U moet uw eigen ziektekostenverzekering blijven betalen. Ook regelt u zelf de aansluiting voor telefonie (waaronder kerktelefoon), televisie en internet in uw appartement en deze betaalt u ook rechtstreeks aan de leveranciers.

Klik op de rode plusjes voor meer informatie.

Appartementen op Willinkhuizen - Eenkamerappartement PG

Eenkamerappartement PG – Begane grond, ca. 25m2, met badkamer en zithoek

Op Willinkhuizen wonen mensen met een vorm van dementie in een veilige en stabiele omgeving. U woont in een woongroep van 7 personen met een gezamenlijke huiskamer. U heeft een eigen eenkamerappartement van circa 25 vierkante meter groot. Naast uw bed, kast en andere spullen van thuis is er in dit appartement genoeg plaats voor een mooi zitje. Elk appartement heeft zijn eigen badkamer, die voorzien is van een wastafel, spiegelkast, douche en toilet. Uw badkamer heeft een brede schuifdeur zodat de ruimte gemakkelijk toegankelijk is met bijvoorbeeld een rolstoel. In alle appartementen op Willinkhuizen is draadloos internet beschikbaar en zijn aansluitingen voor televisie, telefoon en uw eigen kerktelefoon aanwezig. De woning is voorzien van een pvc-vloer, scanbehang, vitrage, gordijnen en een hang-legkast. Dit mag u in principe niet veranderen. Heeft u voorkeur voor bijv. andere gordijnen, treedt dan in overleg met de huismeester.

Gezamenlijke huiskamer Willinkhuizen A1 en A2

Op Willinkhuizen zijn  twee huiskamers waar u elkaar, familie en kennissen kunt ontmoeten. Elke huiskamer heeft een kookeiland, waar maaltijden ter plekke en in contact met elkaar worden bereid. Naast eettafels zijn er gezellige zithoeken, onder meer bij de elektrische haard. Op het aangrenzende terras van circa 40 vierkante meter kunt u beschut genieten van mooi weer.

Appartementen op Roekel - Tweekamer- driekamer zorgappartementen

Tweekamerappartement Roekel – Begane grond, ca. 53m2, met entree, woonkamer en open keuken, slaapkamer, badkamer, berging en terras

Op Roekel zijn de tweekamerappartementen geschikt voor bewoning door twee personen. Een echtpaar van wie bijvoorbeeld de één of beiden zorg nodig heeft, vindt hier een prettige woonruimte. Elk appartement heeft een entree, die toegang biedt tot uw eigen berging, badkamer met toilet en de woonkamer. Uw woonkamer heeft een open keuken die is voorzien van een afzuigkap, koelkast en keramische kookplaat. In de woonkamer van circa 17 vierkante meter is genoeg plaats voor uw eethoek en zitgedeelte. In alle appartementen op Roekel zijn aansluitingen voor televisie, telefoon en uw eigen kerktelefoon aanwezig. Voor internet en kabeltelevisie maakt u zelf afspraken met een provider, waarbij u dus een eigen zgn. router in uw appartement krijgt. De tweekamerappartementen hebben een eigen terras, dat bereikbaar is vanuit uw woonkamer. Vanuit de woonkamer komt u in een ruime slaapkamer, met aangrenzende badkamer. Uw badkamer is toegankelijk via een brede schuifdeur en heeft een wastafel, spiegelkast, douche en toilet. In de ruime berging zitten aansluitingen voor uw wasmachine en droger. De deuren in uw appartement zijn breed, zodat de ruimten gemakkelijk toegankelijk zijn met een eventuele rolstoel. In de meeste woningen kiest en betaalt u als huurder zelf uw vloerbedekking, behang, vitrage en gordijnen. Er zijn echter een aantal woningen reeds specifiek ingericht voor zorgverlening en door de Stichting Wicherumloo voorzien van een pvc-vloer, scanbehang, vitrage, gordijnen en een hang-legkast. Dit mag u in principe niet veranderen. Heeft u voorkeur voor bijv. andere gordijnen, treedt dan vooraf in overleg met de huismeester.

Driekamerappartement Roekel – Eerste verdieping, ca. 75m2, met entree, woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, badkamer, berging en balkon

De driekamerappartementen op Roekel bieden met hun circa 75 vierkante meter een riante woon- en leefruimte. Vanuit de entree heeft u toegang tot uw woonkamer, beide slaapkamers, uw badkamer met toilet en de berging. Uw woonkamer heeft een open keuken die volledig is ingericht met een koelkast, keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en combimagnetron. Deze ruimte is circa 30 vierkante meter. Vanuit de woonkamer komt u op uw balkon, vanwaar u uitkijkt op verschillende windstreken van het dorp. De ruime hoofdslaapkamer is circa 17 vierkante meter groot. Van daaruit heeft u via een brede schuifdeur toegang tot uw badkamer, die is voorzien van een wastafel, spiegelkast, douche en toilet. De tweede slaapkamer van circa 14 vierkante meter leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een hobbykamer. In de berging zitten aansluitingen voor uw wasmachine en droger. De deuren in uw appartement zijn breed, zodat de ruimten gemakkelijk toegankelijk zijn met een eventuele rolstoel. In alle appartementen op Roekel zijn aansluitingen voor televisie, telefoon en uw eigen kerktelefoon aanwezig.  Voor internet en kabeltelevisie maakt u zelf afspraken met een provider, waarbij u dus een eigen zgn. router in uw appartement krijgt.In de meeste woningen kiest en betaalt u als huurder zelf uw vloerbedekking, behang, vitrage en gordijnen. Er zijn echter een aantal woningen reeds specifiek ingericht voor zorgverlening en door de Stichting Wicherumloo voorzien van een pvc-vloer, scanbehang, vitrage, gordijnen en een hang-legkast. Dit mag u in principe niet veranderen. Heeft u voorkeur voor bijv. andere gordijnen, treedt dan vooraf in overleg met de huismeester.

Tweekamerappartement Roekel – Tweede verdieping, ca. 75m2, met entree, woonkamer en open keuken, slaapkamer, badkamer, berging en balkon of loggia (inpandig balkon)

De tweekamerappartementen op de tweede verdieping zijn met een oppervlakte van 75 vierkante meter riant te noemen. Elk appartement heeft een entree, die toegang biedt tot uw eigen berging, badkamer met toilet, de woonkamer en de slaapkamer. Uw woonkamer heeft een open keuken, die volledig is ingericht met een koelkast, keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en combimagnetron. Vanuit de woonkamer komt u op uw balkon, vanwaar u uitkijkt op verschillende windstreken van het dorp. Drie van de vier appartementen op de tweede verdieping beschikken over een loggia. Op dit inpandige balkon zit u heerlijk beschut. Het vierde appartement heeft een balkon, dat eveneens een prachtig uitzicht biedt op het dorp. Het tweekamerappartement heeft een ruime slaapkamer, met aangrenzende badkamer. Uw badkamer is bereikbaar via een brede schuifdeur en heeft een wastafel, spiegelkast, douche en toilet. In de berging zitten aansluitingen voor uw wasmachine en droger. De deuren in uw appartement zijn breed, zodat de ruimten gemakkelijk toegankelijk zijn met een eventuele rolstoel. In alle appartementen op Roekel zijn aansluitingen voor televisie, telefoon en uw eigen kerktelefoon aanwezig. Voor internet en kabeltelevisie maakt u zelf afspraken met een provider, waarbij u dus een eigen zgn. router in uw appartement krijgt.In de meeste woningen kiest en betaalt u als huurder zelf uw vloerbedekking, behang, vitrage en gordijnen. Er zijn echter een aantal woningen reeds specifiek ingericht voor zorgverlening en door de Stichting Wicherumloo voorzien van een pvc-vloer, scanbehang, vitrage, gordijnen en een hang-legkast. Dit mag u in principe niet veranderen. Heeft u voorkeur voor bijv. andere gordijnen, treedt dan vooraf in overleg met de huismeester.

Appartementen op Vijfsprong - Tweekamerappartement somatiek

Tweekamerappartement somatiek – Eerste verdieping, ca. 53m2, met entree, woonkamer en pantry, slaapkamer, badkamer, berging en balkon

Op De Vijfsprong zijn de appartementen met hun circa 53 vierkante meter geschikt voor bewoning door twee personen. Een echtpaar van wie bijvoorbeeld de één of beiden zorg nodig heeft,  vindt hier een prettige woonruimte. Vanuit de entree heeft u toegang tot uw badkamer met toilet, eigen berging en woonkamer. De woonkamer is circa 18 vierkante meter groot en heeft een open pantry. In deze pantry zitten een koelkast en de voorzieningen om een maaltijd op te warmen. Via de woonkamer komt u via een schuifdeur in de ruime slaapkamer, vanwaar u eveneens toegang heeft tot de badkamer. Uw badkamer is bereikbaar via een brede schuifdeur en voorzien van een wastafel, spiegelkast, douche en toilet. In de berging zitten aansluitingen voor uw wasmachine en droger. De woning is voorzien van een pvc-vloer, scanbehang, vitrage, gordijnen en een hang-legkast. Dit mag u in principe niet veranderen. Heeft u voorkeur voor bijv. andere gordijnen, treedt dan in overleg met de huismeester. De deuren in uw appartement zijn breed, zodat de ruimten gemakkelijk toegankelijk zijn met een eventuele rolstoel. In alle appartementen op De Vijfsprong zijn aansluitingen voor televisie, telefoon en uw eigen kerktelefoon aanwezig. Voor internet en kabeltelevisie maakt u zelf afspraken met een provider, waarbij u dus een eigen zgn. router in uw appartement krijgt. De tweekamerappartementen hebben een eigen balkon, dat bereikbaar is vanuit uw woonkamer.

Huiskamer De Vijfsprong

Naast uw eigen woonkamer heeft De Vijfsprong een gezamenlijke huiskamer, waar alle inwoners van Wicherumloo elkaar kunnen ontmoeten. Hier vindt u onder meer boekenkasten met allerlei lectuur, die u kunt lezen in de comfortabele fauteuils bij de elektrische haard. Vlak bij de gezamenlijke huiskamer bevindt zich de teampost van het zorgpersoneel van Bethanië.